fbpx

Patinoarul Poiana Brasov

Patinoarul din Poiana Brasov a fost construit, la inceputul anului 2013, pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European pe structura fostului patinoar. Acesta respectă toate cerințele, impuse de Comitetul Internațional Olimpic și de Federațiile Sportive Internaționale, atât în ceea ce privește structura care acoperă patinoarul, cât și echipamentele frigorifice şi de ventilaţie pentru gheaţă.

Patinoarul este construit dintr-o structură presostatică cu membrană dublă, umplută cu aer, care asigură o zonă de termoizolație între mediul înconjurător și ambient. Unitățile de ventilație și încălzire introduc aer cald Sau rece, prin intermediul celor două tuburi de distribuție, în funcție de necesități, în interiorul structurii și între membrane.

Invelitoarea acoperă o suprafață a patinoarului de 3.000 mp, aceasta având o înălțime de 12 metri, o lungime de 74 m, iar lățime de 39 m. Volumul său de 40.000 mc, îl situează pe cel de al doilea loc din lume ca și volum, primul fiind Patinoarul Olimpic din Georgia. Suprafața gheții este de 1.800 mp, fiind dispusă pe o lățime de 30 m și o lungime de 60 m.

Pentru mai multe detalii va rugam apasati aici!