fbpx

Centrul ecvestru Casa Viorel

În prezent centrul dispune de opt armăsari lipiţani şi opt ponei shetland şi minishetland, toţi negri. Doi dintre armăsarii lipiţani au primit titlul şi calitatea de Armăsari Pepinieri, şi sunt folosiţi la reproducţie în cadrul Asociaţiei Crescătorilor Particulari de cai Lipiţan.

În urma mai multor ani de muncă grea şi perseverentă aceşti cai au format atelaje de opt, în patru perechi, precum şi atelaje de opt în linie, care sunt în prezent unice din ţară.

Pe lângă aceste tandemuri, caii de la Casa Viorel formează împreună cu părinţii lipiţanului românesc de la Sâmbăta de Jos un atelaj unic în lume, unde 12 armăsari lipiţani sunt înhamaţi în faţa unei singure trăsuri.

Şi poneii sunt prezenţi la expoziţii, show-uri şi la concursuri de atelaje. Aceste evenimente sunt foarte soliciate de turiştii complexului, mai ales de copii, care se bucură de călărie şi trăsurile trase de ponei.

În peisajul superb al munţilor Carpaţi, traseele organizate în pădurile din jurul staţiunii, în şa, în trăsuri de vânătoare şi iarna cu sania, sunt nemaipomenite. Începătorii au posibilitatea de a călări în padocul complexului, însoţiti de instructor.

Pentru mai multe detalii va rugam apasati aici!